iklan

SweetMuslimah.com

! RAYA SALE !

Produk Alhaddad Marketing

Dilampirkan barangan Al-Haddad yang dijual oleh Farhana Mom's Shoppe


Sabun Luk-luk

Sabun ini diperbuat daripada susu kambung asli tanpa bahan kimia. Sabun ini juga serbaguna kerana bukan digunakan di bahagian muka sahaja tetapi juga boleh digunakan di seluruh badan. Sesuai untuk penggunaan harian bagi anak-anak yang mengalami masalah kulit. Baunya juga harum! 


Minuman Bijirin G-Oat 

Mengandungi susu kambing dan bijirin. Sesuai untuk sarapan pagi, tengahari dan malam.

Khasiat dan kebaikannya:
  1. Susu kambing adalah minuman sunnah yang kita sudah ketahui diamalkan oleh Rasulullah saw sejak dahulu lagi..
  2. Bijirin pula dapat mengawal diet dan mengenyangkan..
  3. Sesuai untuk semua peringkat umur dari umur 3 tahun ke atas.
  4. Bagi yang mempunyai kolestrol tinggi dapat menurunkan dan menstabilkan berat badan, dapat mengawal pemakanan dengan seimbang..


Minyak Habbatus Sauda (Black Seed Oil)
  1. Membantu mempertingkatkan sistem ketahanan badan, anti-radang (inflammation).
  2. Membantu melancarkan pernafasan.
  3. Membantu melancarkan perjalanan darah dalam badan.
  4. Membantu membuang angin dalam badan.


Minyak Evening Primrose (Evening Primrose Oil)
  1. Membantu mengurangkan atau merawat tanda-tanda pra-haid.
  2. Membantu meningkatkan kesihatan kulit, rambut dan kuku.
  3. Membantu dalam masalah kulit seperti ekzema dan psoriasis.
  4. Membantu meningkatkan kesihatan jantung.
  5. Membantu mengurangkan risiko kanser.


Minyak Biji Anggur (Grape Seed Oil)
  1. Kandungan anti oksida yang amat tinggi dan berkeupayaan melindungi tisu badan daripada pengoksidaan.
  2. Membantu meningkatkan kesihatan kulit.
  3. Bertindak sebagai kolagen supaya kulit lebih berseri dan muda.
  4. Membantu merendakan risiko kanser payudara.


Ekstrak Kacang Soya dan Kolagen (Soy Collagen Classic)

Formulasi anti penuaan yang cepat dan mudah. Sentiasa nampak muda dan segar. 

Diformulasi daripada kombinasi soya dan marine kolagen boleh melawan garis-garis halus (atau cakar ayam) yang timbul, kedut, kulit kusam dan tidak sekata yang berpunca dari umur yang meningkat, stress, pencemaran udara, terlalu banyak terdedah kepada cahaya matahari dan lain-lain faktor merosakkan kulit anda.

Ada banyak lagi produk Alhaddad Marketing , boleh tengok di SINI

Saya Ahli Alhaddad Marketing Sdn. Bhd.


Saya Ahli Alhaddad Marketing Sdn. Bhd.
Sesiapa berminat boleh SMS / WHATSAPP : 
Username : Skd. Nurfarhanah
Farhana 016-7253014

Tips Penjagaan Kulit Muka Berjerawat

Tips Penjagaan Kulit Muka Berjerawat  

✔Basuh muka paling kurang 2 kali sehari dengan sabun yang betul. 

✔Jangan basuh muka dengan menggunakan sabun badan kerana tahap kealkaliannya adalah berbeza. Seeloknya, gunakan sabun muka jenis pengawalan minyak contohnya, Vaseline (Oil Control). 

✔Elakkan makanan yang berminyak seperti daging burger segera.

✔Elakkan makanan laut seperti sotong, ketam, udang dan sebagainya KECUALI ikan. (Terpulang kepada kulit individu contohnya, saya boleh makan kerang.) 

✔Elakkan makanan seperti kacang tanah. (Bagi saya, saya tidak boleh makan kacang tanah, tetapi saya boleh makan kacang kuda, almond, gajus dan lain-lain. Ia terpulang kepada kulit individu.)

✔Elakkan daripada mengguna tuala badan untuk mengelap muka selepas mandi kerana kulit yang sensitif adalah sangat sensitif dengan kekotoran. Gunakan tuala kecil yang lain atau tisu.

Selamat Tahun Baru 2015

Assalamualaikum semua..

Apa khabar semua? Alhamdulillah.. Kita semua dah 8hari berada di dalam tahun baru iaitu 2015. Bagaimana dgn azam tahun lepas? Tercapai atau terkapai-kapai? Hihihi..

Walau apapun yang berlaku, hidup perlu di teruskan.. Jangan sesekali menyesali apa yg telah terjadi dalam kehidupan kita selama ini.. Chewaahhh!!

Korang perasan x, lama dah saya x update apa-apa kat sini kan? Sejak ada anak ni, saya memang agak sibuk. Mana nak uruskan anak, kerja hakiki dan bisnes online saya ni.

Walau bagaimana pun saya tetap akan berusaha dan mencuba sehabis baik utk membantu suami dalam pencarian nafkah.

Oklah semua.. Anda boleh follow saya dan cuci mata di blog saya ni yer.. Apa-apa cik,puan,akak dan adik boleh email saya di farhanasuardi@gmail.com atau boleh wassap saya terus di talian 016-7253014. Harap maaf kalau ada yang call saya, tp saya x angkat.. Masa nak angkat pun x de.. Hehe..

Salam Ukhwah!

Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Farhana Suardi