iklan

SweetMuslimah.com

! RAYA SALE !

tak faham

Korang ni KakNa tak faham lah. 

KakNa open order serunding, korang kata mahal.
KakNa open order kuih, korang kata mahal.
KakNa open order vitamin, takyah cakaplah, makan sebotol bukan terus jadi putih flawless.

Dahtu?

Pergi masak serunding sendiri.
Pergi buat kuih raya sendiri.
Pergi bancuh vitamin sendiri.

🙊🙊🙊🙊🙊

Ala, jangan lah sentap. KakNa tak kecik ati pun kalau korang tak order dengan KakNa. Rezeki Allah ni luas korang. In shaa Allah, ada rezeki anak-anak KakNa.

BERNIAGA HATI KENA SADO 💪🏻💪🏻💪🏻

#KakNaGojes


Ha , ni bukti KKM produk Dianz . 

PASTIKAN YANG ORIGINAL SAHAJA ya !


Sila kongsi jika anda rasa ia menarik.

#FamesRichShoppe
#KakNaGojes
0167253014

Kanser

Ustazah zaimah Ibrahim:

Berat hendak saya kongsikan hal ini. Namun demi semua wanita yang dikasihi, saya gagahkan mencatat. Ini adalah hal antara hidup dan mati. 

Perhatikan angka-angka ini:
S - 33 tahun - kanser payudara
M - 32 tahun - kanser payudara
M - 35 tahun - kanser servik
E - 33 tahun - kanser kelenjar
Z - 44 tahun - kanser hati & servik
M - 40 tahun - kanser payudara & tulang

Catatan di atas adalah senarai rakan dan saudara yang dekat dalam hidup saya. Ditakdirkan mereka telah diduga serangan kanser. Mereka ini bekerjaya, mempunyai keluarga, ada suami dan anak-anak.

Satu hal penting perlu dicatat - mereka juga tidak culas membuat ujian kesihatan setiap enam bulan atau setahun sekali.

Daripada enam sahabat saya ini, dua orang sedang berjuang,  mengharapkan sokongan untuk sembuh. Empat yang lain sudah pergi dulu daripada kita yang bakal menyusuli mereka.

Intipati tulisan ini sebenarnya hendak beritahu, semakin ramai wanita Malaysia mendapat kanser ketika usia muda. Mengapa?

Kata doktor, pemakanan dan corak pemakanan adalah antara punca kanser. Turut menyumbang ialah stres bekerja, kemurungan dan tidak ada masa merehatkan fikiran. 

Kanser ini jahat, lagi kita murung lagi cepat selnya membiak.
Sepuluh peratus lagi punca kanser ialah kerana faktor keturunan.

Kerap membuat pemeriksaan ulangan setiap enam bulan atau setahun sekali, bukan boleh dipercayai seratus peratus. 

Kanser boleh membiak dari Tahap 1 ke Tahap 3, hanya dalam tempoh seminggu. Menjelang hari ke lapan, kanser sudah terus ke Tahap 4!

Kawan, jika sayang sahabat wanita kita, jangan beratkan fikiran mereka. Mudahkan tugas mereka, tolong ringankan stres dia. Sumbangan itu walau nampak sikit namun besar impaknya. Tolonglah.

Nasihat kepada golongan suami, tolonglah ringankan stres isteri. 
Anak-anak pula, tolong jangan serabutkan fikiran mak.
Kawan-kawan perempuan, jangan pentingkan diri sendiri dan sesakkan fikiran kawan lain dengan hal remeh-temeh. 

Stres adalah punca kemurungan. Apabila murung, sel kenser akan bangkit bermaharajalela!

Terima kasih Drzubaidi HjAhmad. Komen Dr menginspirasikan tulisan ini. Kita tidak mahu lebih ramai lagi wanita menderita kanser pada usia muda. 

#PRIDE #LindaMohdNor
#cancerfighter

Sharekan dgn rakan2 wanita lain & suami agar mereka lebih alert dgn penyakit maut ni.

Alhamdulillah

 

Alhamdululillah,

 mama ni dah dapat set Kombo Raya Dianz Vitamin dia. 

RM107 , korang akan dapat :
- 2 botol Dianz Vitamin (35 biji/botol)
- 5 helai sampul duit raya
- Pouch bag RM 15
- Postage

Anda bila lagi ?

Jom whatsapp :

KakNa 016-7253014

Jumaat Terakhir Syaaban

 

Assalamualaikum.

Jumaat terakhir.

Syukur.

Masih diberi peluang untuk hirup udara milik Allah.

Jom, kita sedekahkan Al-fatihah buat diri sendiri dan orang yang tersayang.

#KakNaGojes
#FamesRichShoppe
http://famesrichshoppe.blogspot.my

TESTIMONI : Golden Beauty Elixir @ GBE #1



👸 GBE Lovers 👸

Pakai GBE siang dan malam. Bangun pagi, pipi gebu 😍.

Nak cuba, order 👉 http://www.wasap.my/60167253014/GBE

#FamesRichShoppe #GoldenBeautyElixir #TestimoniGBE #KakNaGojes

THE DUCHESS - GOLDEN BEAUTY ELIXIR

Apakah kelebihan Golden Beauty Elixir?



Setiap minyak di dalam GBE ada kelebihan masing2. Dan paling best GBE bukan shj pakai utk make up dan di wajah malah boleh di pakai di seluruh anggota badan, rambut dan kuku.

Apakah kebaikan Golden Beauty Elixir?
• Memberikan kelembapan serta merta dan membuatkan kulit anda glowing mowing 
• Tidak meninggalkan kesan berminyak atau melekit selepas dipakai. 
• Menaikkan aura seri pengguna Merawat jerawat dan memudarkan parut jerawat.
• Mengurangkan garisan halus dan kedutan di wajah.
• Mencerahkan dan menaikkan seri kulit anda.
• Bauan bunga mawar yang memberikan ketenangan dan sebagai aromaterapi
• Boleh digunakan untuk menggantikan pelembab wajah dan lotion badan, malah kajian juga mendapati penggunaan minyak mampu diserap oleh kulit 80 kali ganda berbanding lotion.
• Boleh digunakan sebelum make up, dicampurkan dalam foundation dan diletakkan di beauty blender @ berus foundation untuk mendapatkan kesan make up yang sekata dan glowing.
• Boleh digunakan utk merawat bibir kering dan menonjolkan lagi warna lipstick anda
• Boleh digunakan ke seluruh anggota badan yang kering seperti siku, lutut, tumit dan jari anda.mencantikkan kuku juga… 
• Untuk tidur yang lebih enak, apply GBE sebelum tidur , aroma bunga mawar akan membuatkan tidur anda lebih nyenyak dan anda akan bangun dgn kulit yang lebih lembut dan lembab.
• GBE juga mampu merawat masalah kulit seperti eczema, pori tersumbat, parut hitam, eyebag, stretcmark dan agen detox pada wajah.





Sila kongsi jika anda rasa ia menarik.

#FamesRichShoppe
Nurfarhanah Suardi
0167253014

GBE

 

Apakah kelebihan Golden Beauty Elixir?

GBE adalah minyak AURA SERI gabungan 6 jenis minyak terbaik di dunia di dalam satu botol.. antaranya ialah, sweet almond oil, patchouli oil, geranium oil, castor oil, olive oil dan lavender oil. GBE juga ada pure 24k gold kelas pertama yg sgt berkualiti dan selamat.. selain itu kami juga masukkn rose bud ke dalam GBE untuk bg efek aura seri pada pemakai. Dan paling best GBE bukan shj pakai utk make up dan di wajah malah boleh di pakai di seluruh anggota badan, rambut dan kuku.

Apakah kebaikan Golden Beauty Elixir?

• Memberikan kelembapan serta merta dan membuatkan kulit anda glowing mowing  
• Tidak meninggalkan kesan berminyak atau melekit selepas dipakai. 
• Menaikkan aura seri pengguna Merawat jerawat dan memudarkan parut jerawat.
• Mengurangkan garisan halus dan kedutan di wajah.
• Mencerahkan dan menaikkan seri kulit anda.
• Bauan bunga mawar yang memberikan ketenangan dan sebagai aromaterapi
• Boleh digunakan untuk menggantikan pelembab wajah dan lotion badan, malah kajian juga mendapati penggunaan minyak mampu diserap oleh kulit 80 kali ganda berbanding lotion.
• Boleh digunakan sebelum make up, dicampurkan dalam foundation dan diletakkan di beauty blender @ berus foundation untuk mendapatkan kesan make up yang sekata dan glowing.
• Boleh digunakan utk merawat bibir kering dan menonjolkan lagi warna lipstick anda
• Boleh digunakan ke seluruh anggota badan yang kering seperti siku, lutut, tumit dan jari anda.mencantikkan kuku juga… 
• Untuk tidur yang lebih enak, apply GBE sebelum tidur , aroma bunga mawar akan membuatkan tidur anda lebih nyenyak dan anda akan bangun dgn kulit yang lebih lembut dan lembab.
• GBE juga mampu merawat masalah kulit seperti eczema, pori tersumbat, parut hitam, eyebag, stretcmark dan agen detox pada wajah.
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Farhana Suardi